Морските водорасли са богат източник на витамини и минерали. Съдържат десетки количества хранителни вещества, в това число въглехидрати, протеини и мазнини. Действат като антиоксиданти - инхибират производството на свободни радикали в тялото ни като предотвратяват увреждането на клетките. А тъкмо свободните радикали са една от основните причини за стареенето. Водораслите активират клетките и регенерират кожата.

Растенията, чийто дом е морето са източник на растителни омега-3 мастни киселини и на така необходимия за организма витамин В12. Богати са още на витамин С и витамин Е. Виреят дълбоко в морето при дефицит на кислород и светлина, затова са изградили устойчиви защитни функции за адаптация и оцеляване. Онези от тях, които виреят в по-дълбоки води, съдържат изключително много полезни за организма хранителни вещества, те обилно и пълноценно подхранват кожата и я снабдяват дълготрайно с жизнено необходимата за нея влага. Водораслите също така подпомагат кръвообращението и регулират функциите на мастните жлези. Затова не пропускайте да включите козметичен продукт с тях в своята ежедневна рутина и разгледайте богатия асоритмент на makeup.bg.

Водораслите предотвратяват стареенето и имат отлични ефекти в грижата за кожата, абсорбират се добре, тъй като по своята химическа структура определени видове са подобни на телесните течности. Козметиката, произведена на основата на водорасли, премахва старите мъртви кожни клетки, които придават уморен вид и сивкав тен, насърчава еластичността и регенерацията на кожата, прави естествения тен на лицето сияен, изпълнен със здравословен блясък. Хидратира, омекотява, стяга и - в резултат на това - видимо подмладява. Регенериращата способност на морската флора изглажда бръчките около очите и прави кожата по-стегната. Мощните антиоксиданти съживяват уморената повърхност и осигуряват незабавно овлажняване в продължение на часове наред.

Някои водорасли могат да избелват петна по кожата като по този начин изравняват тена. Други се прилагат успешно за заздравяване рани и микропукнатини. Успешно се прилагат и при детоксикиране и дрениране на кожата. Приложението им е познато в шампоани, душ гелове, кремове и хидратиращи маски за лице и коса, лосиони, пилинги и скрабове, балсами за тяло и коса, соли за вана и пр.