Д-р Александър Серафимов и д-р Светослав Тодоров откриха кабинет по регенеративна медицина и клетъчна терапия - S.T. Health. Той се намира на втория етаж на ДКЦ „Бургасмед” в ж.к. "Меден рудник" и разполага с апаратура, която е единствена в областта.

Въпреки че официалното откриване се състоя снощи, вече има записвания за няколко седмици напред. Интересът към процедурите е голям, тъй като чрез тях се постига естествено възстановяване на коса при мъже и жени, страдащи от андрогенна алопеция, изглаждане на бръчки и подмладяване на лице, шия и деколте. Предлагат се и терапии за ставни проблеми и зарастване на рани.

Интервенциите се извършват от д-р Светослав Тодоров, специалист по неврохирургия, и д-р Александър Серафимов, специалист по анестезиология. Те са преминали специално обучение и имат сертификати, че владеят метода.



Двамата са познати като едни от най-активните и социално ангажирани медици в Бургаско. Д-р Тодоров е създател на фейсбук групата „Лекари и пациенти”, а д-р Серафимов бе сред първите, които без страх влязоха в COVID сектора в разгара на пандемията.

„Извършваме процедурите с апаратите Rigenera и Sanakin. За Rigenera вземаме биопсия от меките тъкани, най-често зад ухото, като машината ги раздробява на клетки под 50 микрона. Това всъщност са стволовите клетки, които използваме. Те могат да се смесят с физиологичен разтвор и да се инжектират в увредената тъкан. А за още по-добър ефект, с получения серум по метода Sanakin. За Sanakin се взема кръв от пациента, центрофугира се и се инкубира за 2-3 часа в апарата. Полученият серум е богат на интерлевкини и растежни фактори”, обяснява д-р Серафимов. Той извършва и локалните анестезии на пациентите.


Д-р Серафимов презентира апаратурата на откриването на медицинския кабинет

„При третиране на бръчки, косопад и рани се вземат клетки от меките тъкани. При лечение на ставни заболявания и артрози – от хрущяла от задната част на ухото. С други думи вземаме такава тъкан, която искаме да регенерираме”, заявява д-р Тодоров. Неврохирургът провежда процедурите за подобряване на състоянието на ставите.

За разлика от естетичната хирургия, тук резултатите не са мигновени, идват постепенно, защото е небходимо време на тъканите да се възстановят. За сметка на това този процес е естествен и не се използват химични вещества или субстанции, които са чужди за организма.

S.T. Health работи в делнични и почивни дни от 17:00 до 20:00 часа с предварително записване на час на тел: 0888 222 664 или 0896 116 698.