Одобрените ваксини ще са безопасни и ефективни. Независимо от заболяванията си, щом една ваксина е разрешена, ние можем да я използваме.

Това одобрение лежи върху изследване на десетки хиляди хора. Експертите гарантират, че всичко е минало прозрачно и тази ваксина може да се използва. Работи се интензивно, защото ваксината ни трябва сега. Всяко закъснение коства човешки животи.

Отсега се знае, че има група заболявания, към които трябва де се подхожда с внимание. На първо място са хората с алергични реакции. Втората група, които са рискови, са автоимунните заболявания. Например-хашимото.

Към тази група има множествена склероза. При тях ваксинирането трябва да е много внимателно. Ваксинирането е вкарване на информационна РНК, която синтезира пептида. Ние разполагаме само с протеина на коронавируса. Възрастова граница за ваксиниране няма. Ваксините следват рисковите групи. Децата са малко рискова група. Най-малко смисъл има да ваксинираме децата. След нормално заболяване хората имат имунен отговор. Шест месеца той ще ги предпазва. Едва след това има смисъл да се ваксинират.

Една малка част от хората ще ги повтори. При повторно заболяване не винаги е по-леко. Важно е състоянието на имунната ни система.

Ваксината трябва да се постави два пъти, защото имунният отговор се усилва след втората доза. Това натрупване отключва силен имунен отговор. Тази ваксина няма да е за цял живот. Рано е да се каже кога трябва да се постави втората ваксина. Вероятно след една година след първата.

Хората късно търсят лекарска помощ. Тежките случаи е много трудно да върнеш нещата назад. Недостигат лекари. Има недооценяване на лекарския труд.