Ако все още се съмнявате в коронавируса, чуйте колегите на светилото проф. Георги Хубчев от УМБАЛ „Дева Мария”. Уважаваният лекар загуби битката с COVID-19 днес. Шокиращата загуба е още по-тежка на фона на това, че той е бил без придружаващи заболявания, бивш спортист и се е влошил толкова рязко и тежко, че според лекарите вирусът буквално го е смлял.

Ето и какво сподели емоционално собственикът на лечебното заведение за всички съмняващи се.

„Аз лично дължа голямо изивнение на моите близки и на хората в моя кръг, защото аз самия не взимах това на сериозно. Разбира се, от моята длъжност не съм го разпространявал, но винаги гледах малко подигравателно на темата. За което искрено съжалявам,че трябваше да имаме личен опит, за да видим за какво става въпрос! На хората понякога много късно ни идва акълът в главата, прекалено късно. Но човекът си отиде и продължава да ни дава уроци.

Доцентът не беше обикновен човек за „УМБАЛ „Дева Мария”. Ние като негови приятели и колеги имаме ангажимента неговото име да се помни за дълго време. Но съвсем отговорно Ви заявявам като собственик на УМБАЛ „Дева Мария”, цялата структура я предоставям на разположение на министъра на здравеопазването, ако реши може да я направи инфекциозна болница.

След това, което видях с доц. Хубчев, нещата не бива да се остават така. Ако можем да предотвратим това да се случи на следващия, заедно с докторите около мен, сме готови да помогнем.

Сред обикновеното население трябва да се говори повече за тежките случаи на ковид и да спрат да се говорят глупости за маските. Единият бил за маските, а другият бил срещу и цял ден се занимаваме с клюкарщина и профански разговори.

Защо трябва да има изобщо съмнения? Защото не сме видели един да умира. Аз видях вече! А така ли трябва да стане? Всеки българин да види друг, който умира, за да повярва ли? Няма значение... Ние сме готови, каквото ни е по силите да се включим в битката с този вирус”, каза Абумелих. Той изказа съболезнования на близките на доц. Хубчев.

„Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Който иска да не вярва, но то е факт. Виждате какъв е резултатът. Дано да е за последно, но силно се съмнявам”, каза зам.-директорът по медицинската част в УМБАЛ „Дева Мария” д-р Якимов.

По време на брифинга за медиите стана ясно, че и началникът на Реанимацията на болницата е положителен за коронавирус. Д-р Игнатов за щастие се чувства добре.