Георги Зафиров, който прекарва летата в Приморско заедно със семейството си, сигнализира гражданите на морското градче, че крадци необезпокоявано са влизли в имота му между 3 и 5 сутринта.

„Това е второ проникване в имота, първото е няколко дни по-рано, в момента търсим видео от камерите. При последното проникване крадците са взели няколко бутолки марков коняк. Алкохолът е от мой скъп приятел от Армения и ми е подарък. Липсва и една бутилка вино, даже не можем да установим колко точно са взели. Имотът е моя собственост, има охранителна система с камери. Писах в групата на Приморско във фейсбук, за да се сизирам хората и да са осторожни”, заяви Георги Зафиров за БургасИНФО. Видеото, което е запечатало крадците, е от ранните часове на 1-ви септември. Имотът се намира на ул. „Морска” 1, точно преди пристанището. Явно видеокамерите и прожекторите не стряскат крадците и те се промъкват, като задигат алкохола от лятаната кухня. През това време семейството спи в къщата.

„За мен и да вземе някой нещо не е проблем, аз даже сам ще му го дам, ако дойде и ме помоли, но стресът е за децата е голям. Представете си как се чувстват, когато знаят, че някой влиза в имота безнаказано. Лятото живеем тук и щяхме да останем до 10-ти септември, но децата искат да си тръгват”, заяви бащата, който е от Ямбол.

Крадците са засечени по камерите, понеже прожекторите на имота се включват при движение. „Самият прожектор заостри вниманието, защото той е като детектор за движение. Така забелязахме, че някой е влизал”, каза Зафиров.

Той се надява полицията по-бързо да хване виновниците и да няма повече подобни кражби в морското градче, което е избрал да почива със семейството си.