18 -годишно момиче бе открито от полицаи по време на полицейска проверка в дома на наркопласьор в Добрич.

Тийнейджърката е била в неизвестност от месец, а от 20 дни е била обявена за общонационално издирване. Полицаите намерили момичето случайно при полицейска проверка на собственика на апартамента, в който била открита марихуана. То било в неадекватно състояние и униформените са категорични, че е било държано против волята му от наркотрафиканта, пише "24 часа".

"Пазарувахме с Виктория преди три седмици, тя си поръча маратонки, прибрахме се, после излезе да пие кафе и не се върна" - разказа притеснената майка Атанаска Димитрова.

Тя подала молба за издирване на третия ден от изчезването на дъщеря си и чакала в неизвестност до 24 юли, когато й се обадили от полицията, че момичето е намерено.

Жената споделя, че Виктория е в много тежко състояние. Тялото е посинено, наранено, устата разбита и по тялото многократно са гасени цигари.

Майката разказа, че пред нея Виктория е казвала, че пуши трева един път месечно, но не може да нарече дъщеря си наркоманка. Наркоман, според нея, е мъжът, който я е отвлякъл и измъчвал. Това е 32-годишният Мирослав Дяков, за който се знае, че е дилър. Заедно с Мирослав е задържан още един мъж, който според майката му е помагал.

Момичето било открито съвсем случайно. Когато полицията я намира тя е в крайно тежко състояние, с видими следи от жестоко изтезаване. При медицинските изследвания в кръвта й е открито наличието на три вида наркотици.

Лекарите са констатирали, че момичето е държано вързано, малтретирано и гладно.

Според директра на болницата в Добрич д-р Светозар Байчев, Виктория била цялата в синини. Цветът на кожата й бил сивопепеляв. Хемоглобинът й е 35, при 120 норма. Не говорела, само отваряла и затваряла очи. "Ако искаш да я докоснеш, веднага подскачала от страх”, казва още д-р Байчев, цитиран от "24 часа".

Наложило се е кръвопреливане. Виктория е с рядка кръвна група – АB отрицателна. Лекарският екип е успял да извърши нужните в случая кръвопреливания, доставяйки кръв и от Варна. За момента, лекуващите медици уверяват, че ще осигурят нужната за пациентката кръв и се надяват да стабилизират състоянието ѝ.