Маскирани обраха поща. Първоначалната информация, която проверяваме към момента е за това, че три лица с маски – единият с бухалка, другият с кози крак, а третият с пистолет, са влезли в пощенската станция след доставяне на паричните средства за раздаване на пенсиите. След което са отнели около 3 хил. лева от наличните средства в клона.

Това каза директорът на Второ РПУ в столицата Иван Каназирски, предаде репортер на БГНЕС.

Каназирски даде подробности около дръзкия обир на пощенския клон в софийския квартал Световрачане, при който трима въоръжени мъже задигнаха парите за пенсиите пред очите на смаяните пенсионери.

Сигналът е постъпил около 09.00 часа тази сутрин, а грабежът е започнал непосредствено преди да започне раздаването на пенсиите на възрастните хора.

„Към момента провеждаме всички необходими процесуално-следствени действия и работата по горещите следи. Обявили сме заградителни мероприятия. Разпитват се всички ученици, които са били в непосредствена близост до помещението“, уточни Каназирски.

Според свидетелите цялото действие се е развило за не повече от 1-2 минути, а върху една от служителките на пощенската станция ? е нанесен удар в областта на ръката, което е наложило тя да бъде прегледана в лечебно заведение.

Няма други пострадали.

По време на обира е задействан и паник бутона към съответната охранителна фирма и органите на реда са се озовали незабавно.

Обирът става в пощенската станция в Световрачане, която се намира в сградата на общината.