Във фаталната вечер Ивета и Теньо пили алкохол, адвокатът му: Той едва сега осъзнава станалото, не е искал да се стигне до такъв край. Дете на прехода е

img

Освен с юмруци и ритници, пребитата от бой 19-годишна Ивета е била удряна с обувки и предмети. Това стана ясно от доказателствата по делото.

В кулоарите на съда прокурор Елгина Чалъмова заяви, че причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до отток на мозъка. За убийството Теньо Енчев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. След събиране на доказателства, обвинението срещу Теньо е било изменено. Във фаталната вечер и двамата са употребили алкохол. В кръвта на Ивета е имало 0.88 промила, а в тази на Теньо 1 промил.

„Разквайване. Всичко е едно разкайване. Той едва в неделя, при повдигане на обвинението, осъзна всичко, което се е случило. Това много го разстрои. Тя от 13-14 годишна е била с него. И двамата са употребили алкохол. Конфликтът е възникнал относно детето – отношението и поведението на починалата спрямо детето. Теньо тепърва осъзнава и го преживява, в съдебната зала той беше разстроен. Той мисли за детето, но все още при така създалите се обстяотелства тепърва осъзнава всичко, което предстои в живота му. Той е дете на разведени родители, разделени още в началото. Теньо се е преместил с майка си в София, баща му е останал в Айтос. След години се връща и това е плод на всичко онова, отношението на обществото по онова време, към децата на прехода. Липсата на баща и родителска грижа ... виждаме какво се получава. Той не е искал да се стигне до такъв край, изобщо не си е помислял. Не е било предварително залегнало в него. Няма никакъв умисъл”, заяви адвокатът на Теньо – Пламен Генов.

Адв. Генов заяви, че имало забавяне на Бърза помощ. От прокуратурата пък отрекоха да има подобни доказателства.

Съдът остави Теньо в ареста.

1 коментар

Тема в развитие: 19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Nemess
    2018-08-06 16:16:22

    Господин Пламен Генов ....НЯМА ЛИ ДА ВИ Е СРАМ ???да защитавате такъв изрод .толкова ли сте без морални ценности

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас