Смърт почерни сватба в Карнобат: Две години по-късно 29-годишният Атанас отива на съд, обвиняват го, че пиян блъснал жена и избягал

img
снимка: интернет

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Атанас Д. (на 29г.). Той е подсъдим за това, че на 24.07.2016г. в гр. Карнобат, в пияно състояние, без да има необходимата правоспособност за управление на моторно превозно средство, управлявал лек автомобил „Мерцедес“. Според прокуратурата обвиняемият нарушил правилата за движение, допуснал пътно транспортно произшествие с движещата се по пътното платно Мария Д., като с деянието си по непредпазливост причинил нейната смърт. Жената починала на 24.07.2016г. Според прокуратурата мъжът  е избягал от местопроизшествието и случаят е особено тежък.

На горепосочената дата подсъдимият управлявал лекия автомобил в пияно състояние (2,88 промила на алкохол в кръвта), установено с  дрегер. В района на местопроизшествието имало две групи от хора, които празнували годеж и сватба. Минути преди произшествието подсъдимият искал да премине по пътното платно където имало група празнуващи хора. Те му се противопоставили и не му позволили да мине, тогава възникнал конфликт, тъй като Атанас Д. отказал да приеме, че празнуващите няма да го допуснат. Предприел маневра, но един от празнуващите тръгнал към автомобила. Подсъдимият натиснал газта и насочил превозното средство директно срещу него. Празнуващият отскочил в страни, за да избегне очертаващия се конфликт Атанас Д. подкарал превозното средство на заден ходи и тогава блъснал пострадалата. След това подсъдимият рязко ускорил и напуснал местопроизшествието. Бил задържан по-късно.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 10.05.2018 г.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Млад мъж загина, падна от тераса в центъра на Бургас

Голям пожар в Айтос, гори паркинг за тирове

Полицията натръшка двама топ автокрадци в ж.к. „Изгрев”