Смъртоносната игра „Син кит“, която чрез сугестия подтиква деца към самоубийство, набира последователи в Бургас. Затова сигнализира в официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук ръководството на ОУ „Климент Охридски“ в града. Връзка за присъединяване към смъртоносната група е получил в мобилния си телефон четвъртокланик от школото.

Детото получило покана да се включи в играта по мобилния си телефон извън учебните занятия, съобщи директорката Юлия Пенева. И допълни, че то по-късно само съобщило на класния си ръководител. Училищните власти призовават родителите да проверят мобилните телефони на децата и да бъдат нащрек. В училище, децата нямат право да използват мобилните си телефони, ето защо ръководството се обръща към родителите да проверят внимателно апаратите на децата и персоналните им компютри.

Ето какво пишат от ОУ „Климент Охридски“:

“Уважаеми родители,
в телефон на ученик от училището се е появила играта "Син кит". Проследете интернет контактите на вашите деца, за да се предотвратят необратими последици. Можете да ползвате услугите на педагогическия ни съветник. Контролирайте ползването на интернет, игри и различни социални мрежи, в които децата Ви имат профил, въпреки че нямат право, защото са непълнолетни”.

След публикуването на информацията, родители незабавно са пристигнали в училището. "Действаме преванитво", подчерта Юлия Пенева.