Илияна и Ради ще бъдат погребани отделно по изрично настояване на младата жена. Труповете на двамата бяха открити в пловдивски апартамент в петък, а според разследващите мъжът е заклал жената и после се е самоубил.

В апартамента по време на кървавата драма е била и 13-месечната дъщеричка на двойката.

Близките на момичето били категорични, че двамата нямат място един до друг на оня свят. Илияна ще бъде положена в родния Кюстендил, а Ради - в село Свежен, където живеят родителите му Нели и Христо, съобщи "24 часа".

Две траурни агенции са взели смъртните актове на двамата. Според окончателното заключение на Съдебна медицина смъртта при Ради и Илияна се дължи на остра кръвозагуба в областта на шията. Експертите доказали категорично, че най-напред той заклал нея, а след това е забил ножа в себе си.

Това е причината за него да пише самоубийство, а за 29-годишната жена - убийство.

"Почивай в мир, братчето ми!!! Винаги си бил и ще бъдеш в сърцето ми!!!", е написал в профила си във фейсбук Асен Петров, брат на Ради. Двамата са от различни бащи и с голяма разлика в годините, но според съседи имали много силна връзка. Асен е публикувал и некролог на брат си.

Илияна завършила средното си образование в родния Кюстендил, след което дошла да учи висше образование в Пловдивския университет. Тук се запознала с Ради и двамата се задомили. Жената е работила в ЕВН.