Бруталната двойка обирджии Християна и Тодор нападна бургазлийка в гръб, събори я и я напръска със спрей в лицето. Хахвърли се и на притеклите се на помощ

Извършителите на брутален грабеж са задържани от полицията. Двамата откраднали дамската чанта, собственост на 45 годишна бургазлийка, съдържаща лични документи, дамски принадлежности и хранителни продукти. Но не съдържанието на чантата е интересното в случая, а бруталността, с която е извърпен.

Грабежът е станал на 28-ми февруари около 00.05 ч. на ул. “Иван Рилски” непосредствено пред входната врата на кооперацията, в която живеела бургазлийката. Тя е застигната в гръб от мъж, който я напръскал със спрей в лицето, съборил я на земята и й отнел дамската чанта. Установено е, че извършителите на деянието са: 34-годишният Тодор К. от Средец и 19-годишната Християна Т. от Бургас. Помощ при разпознаване на извършителите на грабежа оказали трима бургазлии, които станали свидетели на извършваното криминално деяние и опитали да помогнат на 45-годишната потърпевша. Единият от тях също е нападнат в гръб от Християна, която го напръскала със спрей в областта на лицето, докато той помагал на пострадалата. Тодор и Християна са задържани за срок от 24 часа, като направили пълни самопризнания.

Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.