29-годишният ром Митко Шишков, който навръх Коледа се покатери на покрив на къща в Горно Езерово и замерва полицаи с керемиди, докарвайки мозъчно сътресение, счупен нос и рана на клепача на един от служителите на реда, заяви, че не може да остане в ареста. Адвокат Калин Янев поиска и експертиза за здравословното състояние на Шишков, което да покаже дали то позволява да стои под стража. Прокурор Мария Маркова обаче го контрира с думите, че Шишков е прегледан преди да бъде отведен в ареста.

„Имам едни рани тук, елате да ги видите”, подкани съдията Шишков.

Съдия Бобоков обаче отвърна, че не е там, за да му гледа раните.

„Сега не мога да си вдигам ръката, защото полицаите ме биха. Белият ми дроб не може да диша. Той е така от малък. Майка ми знае какво е”, продължи Шишков. А адвокатът му поиска майката Милка Шишкова да бъде разпитана. След това тръгна да я търси в кулоарите на Съда, където тя беше допреди малко, опита да се свърже с нея и по телефона, но не успя. Затова съдията отмени определението тя да бъде разпитана и остави без уважение искането за експертиза.

Според прокурора престтъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Адвокатът пък защитава тезата, че клиентът му не е бил на мястото на престъплението. А според съда събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се направи предположение, че той е автор на деянието. Шишков е осъждан още 15 пъти. Половината от присъдите са за шофиране без книжка, а останалите за кражби. На 15-ти март миналата година той е излязъл за последно от затвора.

"Той е личност със завишена степен на опасност и, ако е на свобода може да извърши друго престъпление. Гаранция или домашен арест не са адекватни мерки", заяви съдията. Съдът наложи на Шишков постоянна мярка "задържане под стража".