Полиция охранява ромската махала в квартал „Горно Езерово”, където снощи МВР-служители, дошли на мястото след сигнал за силна музика, бяха подложени на въздушен обстрел с керемиди и камъни от покрива на една от къщите. В разразилия се екшън пострада един униформен, който бе откаран за преглед в УМБАЛ-Бургас. Двама от нападателите бяха задържани на място от полицията, а третият успя да избяга. От снощи на мястото дежурят патрули на МВР.

В момента ситуацията в квартала е спокойна. Няма напрежение, няма силна музика. Става въпрос за изолиран случай в Горно Езерово, покрай празниците са употребили повече алкохол и не са помислили за последствията, коментира кметицата на квартала Иванка Георгиева.

"Това е изключително дръзко престъпление. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор и на задържаните вече е наложен 72-часов арест. Срещу тях вече е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице. Предстои да се прецени каква ще бъде най-адекватната мярка за неотклонение, която да им се наложи в случая", коментира зам.-шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

В Горно Езерово живеят близо 3 200 души население, 1800 от тях са от ромски произход.