Девет наркопласьори бяха задържани при специализирана операция на полицията в Бургас. При акцията са иззети амфетамини, метамфетамин, канабис и пакети от новата опасна дрога «друсан чай». Образувани са шест бързи полицейски производства.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления с наркотични вещества е извършена проверка на дома на 33 годишния П.Ф., разположен на несебърската улица «Любен Каравелов», като е намерена и иззета суха тревна маса / канабис/ с тегло около 200 гр. И две електронни везни. Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.

Около 11.55 ч. на 20.12.т.г служители от Районно управление - Средец извършили претърсване в дома на 24 годишния С.Г. от Средец, разположен на ул. «Н.Й.Вапцаров», като намерили и иззели свитък с бяло кристално вещество / метамфетамин/. В обитаваната от С.Г. стая, разположена на партерния етаж в къщата, са намерени и иззети : стъклено плаке с наличие на бяло кристално вещество / метамфетамин/, червено кристално вещество /червен фосфор/, както и различни по вид и съдържание бутилки, съдържащи химични вещества / прекурсури/, способстващи за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин /пико/. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около шест грама. С.Г. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Малко Търново извършили проверка на 38 годишния Й.Ш. от Малко Търново, като намерили и иззели плик с около 13 грама суха зелена тревна маса / канабис/. Й.Ш. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано бързо полицейско производство.

В района на бл. 29 в к-с «Меден Рудник» служители от Четвърто Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на криминално проявения Е.Ф., 32 годишен и П.М., 20 годишен, и двамата от Бургас, като в П.М. намерили и иззели топче, съдържащо т.нар. «друсан чай». В дома на Е.Ф., разположен в бл. 29 в к-с «Меден Рудник», са намерени и иззети 23 грама «друсан чай». Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

Служителите от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 23 годишния К.П. от Бургас, разположен на ул. «Вълко Пушков» в кв. «Победа» - намерени и иззети са 15 топчета със суха тревна маса / канабис/. К.П. е задържан за срок от 24 часа. Припомняме, че преди броени дни в дома на К.П. при претърсване бяха открити и и иззети 98 топчета синтетичен канабиноид във вид на чай за пушене и сумата от 320 лв. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Около 15.00 ч. на 20.12.т.г. на около 20 м. от СОУ «Иван Вазов» в Поморие, служители от Районно управление - Поморие извършили проверка на 16 годишния Н.Д. от Бургас, като намерили и иззели два свитъка със зелена суха тревна маса / канабис/ и плик с бяло прахообразно вещество / амфетамин/. В.Д. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Айтос извършили проверка на криминално проявената С.А., 34 годишна от Айтос, като намерили и иззели девет топчета със суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло от 10 грама. С.А. е задържана за срок от 24 часа. По случая бе образувано бързо полицейско производство.

При извършена проверка в дома на 30 годишния И.Х., разположен на ул. «Пробуда» в кв. «Сарафово», служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели бяло кристалообразно вещество / амфетамин и метамфетамин с различен грамаж, точното количество на който е в процес на изясняване/. И.Х. е задържан за срок от 24 часа – по случая е образувано досъдебно производство.