Жестока драма се разигра днес на Гробищен парк Бургас, когато бащата на загиналия ученик Костадин Джардов – Апостол, дойде да уреди погребението на сина си. Разстроеният родител се прибира от чужбина и в нещастието си търси помощ от траурна агенция „Покой”, която се намира на входа на гробищния парк. Той е заедно със своя бивш съученик и настоящ шеф към отдел „Спорт и младежки дейности” към Община Созопол Христо Бардуков. Двамата са приети любезно в „Покой”, но там научават изненадващата новина, че през изминалите дни тялото на Костадин от моргата се е озовало в агенция „Архангел Михаил”.

„Казаха ни, че ще ни осигурят адвокати, които да водят делото за катастрофата. Ние обаче отказахме. Тогава започнаха да надуват цените. Заявиха ни, че трябва да платим 1300лв., като 800лв. от тях са за ковчег. Зашо е толкова скъп този ковчег, когато тук бащата избра един бял и е на цена 350лв. Вижте колко струват ковчезите”, каза пред БургасИНФО Христо Бардуков.

Бащата е заедно с адвоката си и изключително разстроен. Човекът се разплака и адвокатът му оттегли с автомобил.

Кметът на Черноморец Добри Добрев вече е отредил терен за погребието на Костадин, което се очаква да бъде в петък. Баща му Апостол вече е в Бургас, а майка му Наташа се очаква да пристигне от Беларус.