Пиян шофьор умишлено помете седем души на автобусна спирка в разградското село Лудогорци. След като блъснал хората, 49-годишният водач се върнал още два пъти, за да ги прегази отново. Това съобщава БНТ. Нападателят вече е задържан срещу него е образувано разследване за едро хулиганство с МПС.
Пострадалите разказаха, че са били на спирката и чакали автобус. Никой не подозирал какво ще последва.

„Пиян шофьор с лека кола кара срещу нас, ние седем човека бяхме, жената изпращахме на Турция и дъщерята, и другите две сестри. И тях ги изпращахме, нали седем човека, ей тъй кара срещу нас, обърна пак, все едно, че не сме хора. Обръща и пак повтаря, пак повтаря и тъй падаме под колата”, обясни Бейтула Билял, който е сред най-сериозно пострадалите. „Мина отгоре ми, тука има дупка по главата, краката, навсякъде рани, едвам се качвам на стъпалата”, споделя той.


„Много се изплашихме, треперим, викаме елате да ни помагате, всички се страхуват от него”, разказа Геновева Банкова.
Съпругата на нападателя Миличка допуска, че мъжът й е провокиран. „Според мен с тия неприлични жестове, които са му показали”, казва тя.


Потърпевшите заявиха, че нито преди, нито сега, са имали конфликт с Гюрджан и се заканиха да търсят справедливост в съда.

От полицията съобщиха, че мъжът е криминално проявен и осъждан за изблици на неоправдана агресия.