Бивши барети може би стоят зад дръзкия, но професионално извършен въоръжен грабеж от инкасо автомобил в Плевен, при който предрешени с полицейски униформи бандити задигнаха 200 000 лева. Това разкриха криминалисти, които разследват тежкото престъпление.
Макар обирът да бе извършен в центъра на Плевен пред десетки очевидци, гангстерите не са оставили никакви следи, пише „Уикенд”.

„Имаме си работа с професионалисти. Те дори не са използвали оръжие срещу хранителите, обезвредили са ги, без да произведат огнестрелен изстрел в следствие на добре планирана засада/ Имаме съмнение, че бандата, която стои зад този обир, е съставена от бивши служители на специални подразделения на МВР. Този грабеж наподобява големия въоръжен обир от 11 април 2012 година, когато бяха задигнати над 2 млн. лева от инкасо автомобил на пътя Севлиево-Ловеч”, твърди столичен криминалист, командирован в Плевен, за да разследва престъплението.

Съмненията на ченгетата са, че въоръженият обир, състоял се в началото на седмицата в Плевен, е дело на същата банда, извършила удара за над 2 милиона лева преди 4 години.

Източници, запознати с разследването, разкриват, че бандитите са очаквали сумата при обира в Плевен да е тройно по-голяма. В същия ден трябвало да се пренесе сума от 500 000 лева от плевенския клон на голяма банка към Велико Търново. В последния момент обаче плащането на парите било отложено за следващи ден.

Последният голям въоръжен грабеж на инкасо автомобил тази година стана в София на 22 февруари. Тогава маскирани и въоръжени мъже нападнаха охраната на брониран микробус от охранителна фирма, която трябвало да зареди с пари банки и чейнджбюра в търговския център на бул. „Цариградско шосе”. Един от нападателите стреля във въздуха и бандата успя да отмъкне около 400 000 лева. По-късно колата на похитителите бе открита опожарена в София. Ченгетата обаче са на мнение, че обирът от търговския център в столицата не е дело на групата, организирала дръзкия грабеж в Плевен в началото на седмицата.