Неизвестен пироман запали с коктейл "Молотов" един от най популярните детски центрове в Бургас - "Лудотека", който се намира в блок 147 в ж.к. "Славейков". Помещението е превърнато в черна дупка след разразилия се пожар. Собствениците се опитват бързо да поправят щетите, за да може центърът отново да радва децата и техните родители.
"През нощта е разбито едно от стъклата, през което е хвърлена запалителната течност вътре. Нямам обяснение каква може да бъде причината. Искрено се надявам полицията да разбере кой е извършителят. Аз няма да се уплаша, напротив, ще продължа да работя с още по-голям ентусиазъм", каза крехката собственичка на "Лудотека"-та пред БургасИнфо.
Детското заведние се намира на партерния етаж в гъстонаселена жилищна сграда. По чудо пожара не се е разпространил така, че да обхване и околните търговски обекти или апартаменти. Вътре са обгорели стените, килимът е унищожен, има поражения по цялото обзавеждане.

"Ще направим всичко възможно до 15-ти септември центърът да заработи отново и да бъдем дори по-привлекателни и забавни за децата. Тези родители, които са платили капаро за празници на малчуганите си през този период, ще си го получат обратно или пък ще организираме парти навън. Това зависи от тяхното желание", каза още собственичката.

Майки останаха шокирани, след като разбраха, че няой умишлено е предизвикал пожар в детският център. "Кой може да посегне на това?! Заведението беше едно от най-хубавите, а екипът - всеотдаен. На кого пречеха?", питат те.