Свидетел срещу бандата на Петър Биберов-Кюфтето и Николай Мечков е бил измъчван с електрошокова палка и обстрелван с гумени патрони. Това стана ясно днес в спецсъда, съобщава "24 часа".

Изданието посочва, че групата се отличавала с бруталност и конспиративност. Според спецпрокурорът Красимир Тренчев, групата действала по 2 линии - трафик на мигранти и палежи с цел принуда. Прокурорът поиска постоянен арест за двамата тартори и помагачите им Галин Бекяров и Станислав Стоянов.

В съда се разбра, че друг член на бандата е натопил бившите си съратници пред разследващите. Румен Янакиев бил хванат да превозва мигранти на 21 май. След ареста си описал подробно структурата на бандата. Янакиев е обвиняем по делото, но е пуснат от ареста с по-лека мярка.

Бандата е палила коли, за да завземе бизнес територии, разказал антимафиот, подслушвал бандата. Не стана ясно обаче колко са палежите, нито в какъв частен сектор е била оказвана принуда.

Бандата бе задържана на 2 юни след спецакция на антимафиотите в Бургас. Един от членовете ѝ обаче се измъкна. По информация на “24 часа” това е Данаил Стефанов. Мечков е подсъдим в спецсъда по друго дело, известно като “Кирките”. Той изкарал рождения си ден в ареста в събота. Ден по-рано “празнувал” и Бекяров.

Делото за ареста на бандата продължи повече от 2 ч. Очаква се решението на съда.