Пълен с контрабандни цигари резервоар на химическа тоалетна на автобус с българска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Автобусът е превозвал пътници от Турция за България. Пристигнал е на българския митнически пункт в 00,30 часа тази нощ.

След приключване на паспортния контрол шофьорът и всички пътници в автобуса са заявили, че не внасят стоки или валута за деклариране. При извършената митническа проверка на багажа и превозното средство, включително и със специализиран мобилен рентгенов апарат, митническите служители забелязват необичайно съдържание на резервоара на химическата тоалетна на автобуса. При последвалия физически контрол е установено, че резервоарът е пълен с 10 000 къса (500 кутии) цигари без акцизен бандерол и с надписи „Duty free" от различни търговски марки, между които „ММ", "A&B" black, „A&B" red и др. Впоследствие шофьорът на автобуса е потвърдил, че цигарите са негови.

Контрабандните цигари са иззети. Срещу шофьора на автобуса - български гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.