44-годишният предприемач Симо Касабов е съпругът, който преби снощи с тенис ракета жена си и тя е в тежко състояние в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги". Това съобщава 24 часа, като се позовава на информация от разследващите. Основен мотив, посочва изданието, е ревност.
Жената е постъпила късно снощи в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи по-рано зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Касабов, който се занимава със строителство и търговия, бил изключително ревнив. По тази причина инсталирал подслушвателни и проследяващи устройства в телефоните на жена си и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи, пише 24 часа.

"На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие", коментира Илиев.

След като пребитата потърсила медицинска помощ, лекарят, който я приел, си спомнил, че през 2018 г. тя отново е била при него с травми. Тогава обяснила, че раните й по главата били от падане по стълбите.

Бизнесменът е задържан. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 3 до 10 г. затвор за причиняване на тежка телесна повреда.