Предстои вторият кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Първите мачове бяха изключително интересни и някои от резултатите наистина се оказаха непредвидими и изненадващи.

Безспорното дерби на втория кръг е между Барселона и Интер. Двата отбора започнаха с равенства в групата – каталунците като гости на Борусия Дортмунд, а грандът от Милано се издъни у дома и не успя да победи считания за аутсайдер Славия Прага. С всеки следващ двубой грешните стъпки ще тежат все повече, така че отборите нямат право на отстъпление.

Гостуването ни на Борусия беше трудно при уникална атмосфера, която създадоха домакините. Страдахме много, особено след почивката, когато загубихме контрол над двубоя. За наше щастие Марк беше много добър, трябва да сме благодарни, че имаме страхотен вратар, който дори спаси и дузпа”, коментира след двубоя треньорът на Барселона Ернесто Валверде.

Каталунците победиха Виляреал с 2:1, но Меси отново се контузи и ще бъде под въпрос за двубоя с Интер. Нерадзурите пък спечелиха срещу Милан дербито на Италия, а след това надвиха и Лацио и с пет от пет са лидери в Серия “А”.

Букмейкърът Bwin (оценен с рейтинг 4/5 от Букмейкър Рейтинги) предлага интересна опция за двубоя между Барселона и Интер. Първо полувреме/краен резултат – равенство, което е оценено с коефициент 7.00. Любопитно е, че компанията предлага доста изкушаващ коефициент за точен резултат 0:0, какъвто предлага като втора опция за игра – 11.50.

Тотнъм срещу Байерн Мюнхен също приковава вниманието на феновете в Европа. В първите мачове шпорите наивно позволиха на Олимпиакос да изравни от 0:2 до 2:2 и не спечелиха в Атина, докато Байерн Мюнхен надви лесно Цървена Звезда с 3:0. Тотнъм записа две загуби след хикса в Гърция, като единият бе с цената на отпадане от турнира за Купата на Лигата в Англия от Колчестър след дузпи.

Ако трябва да бъдем честни, представянето ни в Атина не беше страхотно. Предоставихме много шансове на Олимпиакос, което не е добре, защото в други мачове с подобна игра ще страдаме”, каза след визитата в гръцката столица мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.

Bwin предлага коефициент 4.10 за пазара - “Равенство в мача и двата отбора да отбележат” за срещата между Тотнъм и Байерн Мюнхен.

Другото предложение, към което може да се насочите, ако искате да се възползвате от коефициентите на Bwin, е равенство 2:2 с коефициент 11.50! Ако следваме логиката на букмейкъра, може да опитате и пазара първо полувреме/краен резултат – равенство. То е оценено с приятния коефициент 5.75.

Ливърпул срещу Залцбург е двубой, който е важен особено за носителя на трофея от миналия сезон. Ливърпул загуби гостуването си на Наполи с 0:2. Докато Залцбург се разправи сензационно с 6:2 срещу Генк. И даде заявка, че може да обърка сметките на Ливърпул и Наполи за едно от първите две места.

Победа за Ливърпул, като и двата отбора отбележат изглежда логичен завършек на двубоя, като коефициентът е 2.15. Успехът за мърсисайдци изглежда задължителен, в противен случай нещата могат да се объркат и да тръгнат в лоша посока още в груповата фаза, ако Наполи спечели гостуването си в Белгия на Генк.

Ливърпул стана първият отбор след Милан, който триумфира през 1994 година и след това на старта на следващия сезон в Шампионската лига започна със загуба. Но пък интересното е, че и миналият сезон Ливърпул загуби в Неапол в груповата фаза, но след това стигна до трофея.

Наистина сме критични към себе си, но това беше мач, който наистина не беше толкова лош от наша страна. Можехме и да спечелим в Неапол, но не го направихме, защото не вкарахме гол”, коментира след поражението от Наполи мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

Bwin предлага и коефициент 10.00 за точен резултат 3:1, като се обосновава на фактите, че Ливърпул вкара два или повече гола в четири от шестте си домакинства в турнира през миналия сезон. За финал букмейкърът ви предлага и коефициент 3.40 за пазара “Двата отбора да отбележат попадение още през първото полувреме.