Бебешки маратон, вело и пешеходни походи, парад на спортните клубове- това са само част от събитията, организирани в Поморие за предстоящия месец май. Целият месец в града ще бъде посветен именно на спорта под мотото „Да раздвижим Поморие”. Основен акцент е и възстановяването на утринната гимнастика в училища и детски градини в града.

Община Поморие ще участва и в Европейската седмица на физическата активност и спорта, Флашмоб и европейски фитнес ден, Европейски ден на спорта в училище; Ден без асансьори и др., като част от мащабната Now We MOVE кампания.

Това е най-голямата европейска кампанията, промотираща спорта и физическата активност. Стартирала през 2012 от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), тя обединява заинтересованите страни от сферата на спорта и физическата активност и други сектори, за да се бори с липсата на физическа активност в Европа. Основната цел е да повиши вниманието върху ползите от спорта и физическата активност сред европейските граждани. През 2015 кампанията достига до повече от 130 000 души чрез над 600 събития из цялата страна. Националният координатор на кампанията Now We MOVE за България е сдружението „BG Бъди активен”, чиито екип, дейности и постижения бяха представени по време на информационния семинар в Поморие.