Благотворителен спортен уикенд ще се проведе в Каблешково на 13 и 14 май. С организацията са се заели трима млади местни жители - Ведислав Божанов, Димитър Димитров и Николай Кръстев, подкрепени от кметството в Каблешково.

Инициативата се провежда за втора година, а сега, освен традиционните турнири по баскетбол и футбол, малчуганите от детска градина „Радост“ в града ще покажат какво могат в състезание „Бързи, смели сръчни“. Момичетата от клуба по спортна акробатика „Нефтохимик“ са подготвили спиращи дъха съчетания, които ще изиграят в обедната почивка на футболния турнир.

„Тази година имаме нов участник. Момчетата от XplosiveGym ще направят състезание по "Street Fitness" за всички желаещи. Ще има клекове, кофички , набиране, щанги и още много упражнения, в които ще се види кой е най- издръжлив“, каза Ведислав Божанов. И уточни, че за всеки турнир ще има осигурено медицинско лице и професионални съдии.

Кутията за дарения ще съпътства всяко от спортните събития. Средствата събрани през двата дни, са предназначени за ремонт на детската площадка до малкото футболно игрище в Каблешково. Миналата година, със събраните пари бяха обновени спортните съоръжения в училищния двор на града.

„Излезте с нас, спортувайте, нека да напълним игрищата и трибуните, да покажем какво можем заедно!“, призовават организаторите.