Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето” отдавна се е превърнал в предвестник на лятото и на мечтаната лятна ваканция за стотици поморийски деца. Вече десет поредни години събитието е обичано и очаквано не само от публиката в Поморие, но от любители и дейци на театралното изкуство в цялата страна.

От 23 – до 26 юни 2017 г. Община Поморие и НЧ „Светлина 1939” имат удоволствието да ви поканят на десетото юбилейно издание на фестивала. Въртележката от приказки се завърта този петък /23.06.2017 г./, от 20.30 часа на откритата читалищна сцена в кв. Свети Георги. Началото ще бъде дадено с най-новия спектакъл на домакините от ТФ „Светулка“ – „Анхиало – пристан на любовта“.

В тридневния театрален маратон ще се включат актьори от 28 колектива, за да вдъхнат живот на своите герои, да обменят опит и да създадат нови приятелства.

От 2007 г. насам театралният фестивал „Сцена край морето” утвърди културните традиции на читалището и града, популяризира българската и чуждестранна драматургия, стимулира творческата изява на любителските театрални колективи и повиши зрителския интерес към това изкуство, създадено от деца и младежи.