Джаз програмата на „Аполония“ включва европейски звезди от Румъния и Франция. Емблематичните джаз вечери в рамките на Празниците на изкуствата ще се проведат между 3 и 10 септември. Още на втория ден (4 септември) на сцената ще посрещнем Тиери Мейяр Джаз Трио – проект в иновативен музикален жанр, в който Мейяр внася влиянието на своя опит, изграждайки хармонична смес от класика, джаз и world music. Освен Тиери Мейяр на пианото, ще чуем Доминик ди Пиаца – контрабас, и Йоан Шмид – ударни.

На 8 септември гостува Теодора Енаке носителка на наградата за най-голям принос в джаза на Румъния. Заедно с Теодосий Спасов Трио тя ще ни пренесе в света на „Заклинанията“основан на смесването на народна музика с елементи от джаз и класикa.

Сред българските джаз изпълнители ще видим Антони Дончев, Хилда Казасян и The Teachers (Цветан Недялков, Кристиан Желев, Веселин Койчев и Христо Минчев). Милен Киров Джаз Трио ще ни представи музиката на новото поколение музиканти, съчетавайки българските си корени с европейското и американското си образование. Милен изгражда успешна и динамична кариера на изпълнител, композитор и преподавател, работейки в различни форми и жанрове. С него на Сцена ОББ ще са Александър Леков – бас, и Стоян Янкулов-Стунджи – ударни.

На 9 септември перлата на българския джаз Камелия Тодорова ще представи проекта си Midnight Sun, заедно с Живко Петров. Четири дами ще пеят джаз на финалната вечер на Фестивала – Белослава, Мирослава Кацарова, Хилда Казасян и Андрония Попова – Рони.