Централният плаж на Бургас ще стане арена на мегаспектакъл на примата на българската музика Лили Иванова. Сцената ще бъде изградена на самия плаж до морето, а шоуто е насрочено за 6 август. Освен незабравими емоции, то обещава впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти, и качествен звук. Романтичната атмосфера на морския бряг ще бъде допълнена от най-големите хитове на звездата на родната музика.

На сцената заедно с Лили Иванова ще се качат десет изявени музиканти, сред които Ангел Дюлгеров (китари и цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас и контрабас), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка) и др.

Началото на концерта ще бъде в 22.00 часа, а билетите вече се продават в мрежата на eventim.bg.

Ден преди мегаконцерта на Лили - на 5 август, на сцената на Централния плаж в Бургас ще излезе една легенда в българската рок музика, която се завръща след четвърт век. Любимата на няколко поколения меломани група "Тангра" се събира отново и ще забие край морето най-големите си хитове - "Нашият град", "Любовта, без която не можем", "Богатство", "Жулиета", "Оловният войник", "Бъди, какъвто си" и др. Любимите парчета ще бъдат с нови аранжименти, а освен тях публиката ще чуе и нови песни от групата.

След 25 години мълчание на сцената отново ще се качат Константин Марков, Станислав Сланев - Стенли и Йордан Ганчев, които са ядрото на формацията и двама гост-музиканти от "Гравити Ко" Иво Чолаков /китара/ и Стефан Попов /ударни и перкусия/.

Двудневният фест се организира от предприемача Димитър Тодоранов и Община Бургас.