8 метрова скулптура от пясък ще е акцента на тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Подготовката му вече започна, в момента усилено се подготвят пирамидите върху които ще бъдат изградени творбите. След броени дни пристигат и творците, които ще оформят скулптурите в съответствие с тазгодишната тема – „Кино герои”. Деветото поред издание на фестивала ще бъде още по-впечатляващо и мащабно. За това ще допринесат по-голямото количество пясък и по-големият терен, върху който ще бъде разположен пясъчният град.

Към миналогодишните 5 000 тона пясък са добавени още близо 500 тона. За разлика от предните издания, това ще бъде разположено на цялото пространство между тенис кортовете и конната база. Наред с традиционно силното българско участие- фигури ще ваят 11 наши творци, своя талант в новото издание ще покажат скулптори от Португалия, Русия, Чехия, Франция, Австралия, Украйна, Турция и Германия.

По традиция фестивалът ще бъде открит през първата седмица на месец юли и ще бъде отворен за посещения до края на септември. Мястото е добре познато - парк "Езеро", до Конна база.