Свети Валентин мина, но ако желаете да направите романтична изненада на половинката си, можете да го сторите на 13-ти април. На тази дата от 19:00 часа за първи път ще бъде представен уникалният спектакъл „Под небето на Париж”, който ще ни припомни емблематичните хитове на Един Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дийн Мартин и Жо Дасен. Автор на проекта е талантливият тенорът Марио Николов, който заедно с очарователното сопрано Валентина Корчакова и актрисата от Бургас Деляна Хаджиянкова ще ни разкаже една любовна история под небето на Париж. Заглавието е вдъхновено от златния хит на Едит Пиаф.

„През романтичната парижка история ще ни преведе актрисата Деляна Хажиянкова, на която е и текстът на представлението. А песните, които рисуват сюжетната линия, ще бъдат изпълнени от мен и Валентина Корчакова”, каза Марио Николов. Той споделя, че посланието на музикалния спектакъл е свързано с неугасващата романтика и любовта. Певецът е любимец на бургаската публика, а наскоро зарадва меломаните с дуета си с Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд”.

В спектакъла „Под небето на Париж” участва оркестърът на Държавна опера – Бургас, диригент е Иван Кожухаров, концертмайстор е Ваня Златева, а аранжиментите са на Юли Дамянов и Христо Павлов. От Държавна опера – Бургас канят всички почитатели на красивата музика да се насладят на спектакъла.

Друг акцент в афиша за месец април е операта „Трубадур”. Произведението на Джузепе Верди ще се играе на 18 април от 19:00 часа, а ролите са поверени на най-добрите български гласове. В образа на Граф Ди Луна ще влезе баритонът Марян Йованоски. През януари той стана горд баща на момченце, с което го дари съпругата му Афродита. Бебето, което носи името Илин, е първороден син на Марян.

В ролята на Леонора от „Трубадур” ще се превъплъти Йоана Железчева, в тази на Азучена - Даниела Дякова. Манрико ще бъде изпълнен от Даниел Дамянов, а Ферандо от Делян Славов. Режисурата и сценографията са дело на Иван Савов. Диригент на представлението е Иван Кожухаров.