Силно участие на български и международни изпълнители е заявката на Летния театър в Бургас за предстоящия сезон. Още отсега заявка за участие са направили Орлин Горанов, Люси Дяковска, Имперският руски балет, на сцената ще се изяви Веселин Маринов и др.

Официалното откриване на концертния сезон е през май. Летният театър ще посрещне изпълнители и гости напълно обновен.

Вече е изградена специалната ложа с рампа, която ще осигури безпрепятстван достъп на хора с увреждания. Предстои там да бъдат поставени и обезопасяващи парапети. На входа от страна на ложата също ще бъде изградена рампа.

Подменени са още подовите настилки, осветлението, стълбите са с подово осветление. Цялата фасада на сградата в античен стил е освежена. Пребоядисани ще бъдат сцената, вратите и касовите пространства при входа.

В момента тече ремонт на зрителната зала на Летния театър. Старите, амортизирани и неудобни дървени пейки вече са премахнати и на тяхно място се полагат нови удобни, ергономични седалки, издръжливи на неблагоприятни атмосферни условия.

През 2013 година Община Бургас санира и ремонтира цялата фасада на сградата, покрива, сцената и вътрешните помещения на Летния театър. Монтира и модерна чилър система, която осигурява охлаждане през лятото и отопление през зимата, така че репетиционните зали и студиата да могат да се ползват за провеждане на различни събития и през зимните месеци.

Сградата на Летен театър - Бургас е построена през 1958 година с цел да доразвие градустройството на Морската градина като място за отдих и увеселение. Проектът е на арх. Петър Миринчев и е в т.нар. античен стил. Изграждането на театъра в края на 50-те години на 20-ти век става с доброволното участие на бургаските граждани.