Най-известните арии и дуети в света ще прозвучат тази сряда в изпълнение на звездите на Бургаската опера. Гала концертът, който ще се състои на 9-ти март от 19:00 часа, ще завладее публиката с фрагменти от емблематичните произведения на Верди, Бърнстейн, Доницети, Белини, Маскани, Росини, Масне, Бизе, Чайковски, Бородин, Гуно и Моцарт.

Любителите на красивата музика ще могат да чуят арията "Несун дорма"(Никой не спи) от операта „Турандот”, чиято финална фраза „Винчеро” е разпознавана по целия свят. На сцената ще прозвучат и арии от „Любовен еликсир”, „Севилският бръснат”, „Кармен”, „Норма”, „Трубадур”, „Дама Пика” и много други.

В концерта участват оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас. Солисти са: Диана Василева, Йоана Железчева, Мария Цветкова, Нона Кръстникова и мецосопраното Даниела Дякова. Мъжките партии са поверени на тенорите: Георги Султанов, Даниел Дамянов, Стоян Даскалов, баритоните Валери Турманов, Йордан Христозов и басите Делян Славов, Диман Панчев и Костадин Мечков.

Диригент е Ивайло Кринчев, диригент на хора е Невена Михайлова, а концертмайстор е Йордан Ковачев.

9-ти март ще предложи забавление и за най-малките. В 11:00 часа в залата на Операта ще се играе балетът - феерия от Йозеф Байер „Куклената Фея”. В представлението участват солистите и ансамбълът на балета на Държавна опера – Бургас. Хореографията е на проф. Хикмет Мехмедов, а постановката на Недко Георгиев.