Премиерата на музикалната комедия „Фалстаф и веселите съпруги” от Уилям Шекспир ще се състои на 19 –ти и 26-ти януари в Бургас. Това обяви на пресконференция днес Борислав Чакринов, директор на драматичния театър „Адриана Будевска”. Спектакълът ще бъде представен за първи път в Бургас. Постановката е на Йосиф Сърчаджиев, а музиката към пиесата е на маестро Стефан Диомов. 32 музикални трака е направил за пиесата композитора.

„Изпитах удоволствие от превземането на чужда за мен територия. Като музика ми беше много интересно предизвикателство”, каза Стефан Диомов. Текстовете на песните са на Пейо Пантелеев.

Зрителите ще могат да видят певицата Тони Димитрова в необичайно амплоа. Ролята на Фалстаф ще играе актьорът Стоян Памуков.

3 месеца репетиции са отнели на актьори и организатори, за да подготвят отнели на организаторите, за да подготвят постановката. Билетите за първите представления вече са продадени, а директорът на драматичния театър се надява спектакълът да се пренесе и на летните сцени.
„За мен беше много трудна работа, защото никога през живота си не съм работил с толкова много хора и с толкова нова представа за театъра”, каза Йосиф Сърчаджиев.