Разследващите убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе работят основно по версията за спонтанно нападение, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"Нито аз, нито колегите ми, които работят пряко по разследването на престъплението, сме изключили пряко някоя от версиите. В началото версиите бяха три – и спонтанно нападение, и поръчано, както и за нападение, което е пряк резултат от журналистическа дейност. Тази последна хипотеза досега не намира опора в доказателствата. Нито втората. Работи се основно по версията за спонтанно нападение, извършено от Северин", обясни обвинител №1 в държавата.
"При разпита Северин не отрича извършеното убийство, а по-скоро го описва фрагментарно и отказва да признае насилие, отрича каквото и да е посегателство на половата неприкосновеност", обясни главният прокурор пред Нова тв.

"Не бих казал, че обясненията му кореспондират със събраните до момента доказателства, но разпитите ще продължат в Русе. Доказателствата за нас за момента са повече от безспорни", каза Цацаров и обясни, че са иззети дрехи, по които има не просто кървави следи, но и ДНК, които съвпадат с тялото на жертвата. А по тялото на жертвата има биологични следи, които съвпадат с тези на Северин.

"Няма доказателства за предизвикване. Грубо и брутално нападение под влияние на алкохол с цел сексуално посегателство", описа го Цацаров.

"Примитивно съзнание, примитивен нагон, изключителна бруталност. Жестокост, на моменти необяснима и перверзия, която личи и върху насилието, и върху сексуалното посегателство върху жертвата", описа той.

"Преднамерен или непреднамерен сценарий, че в България се убиват журналисти, но сценарият не издържа. Но той ще се повтаря отново и отново, той има своите политически измерения. Наслушахме се на всякакви инсинуации, но политически рейтинг така не се прави", категоричен бе главният прокурор.

Според него хората имат своите основания за притеснения, но поне в този случай колегите му си свършили бързо работата.

"Бързото разкриване е резултат не на натиск, а на професионална работа и добро стечение на обстоятелствата", обясни още Сотир Цацаров.