Софийска градска прокуратура иззе разследването за смърта на Горан Горанов, починал в бургаския затвор. Случаят бе поверен на Окръжната магистратура в Бургас, но по указание на Главния прокурор Сотир Цацаров е изпратено в столицата. Дали ще остане в Софийска градска прокуратура, заради правната и практическа сложност или ще се върне при следовател в Бургас ще се решава на централно ниво.

Припомняме, че в началото на този месец обвинител №1 на Репуликана изиска случая, за да се запознае в детайли с хода на разследването до момента.

Магистратите са събрали девет тома по случая, но и до момента – девет месеца след смъртта на Горан, обвинени няма. Според адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран от семейството на покойника, трябва да се търси отговорност от надзирателите в затвора, допуснали младия мъж да загине в адски мъки в изолирана килия. Горан почина на 25 март т.г., а според заключението на експертите смъртта е остра сърдечна недостатъчност, която е предизвикала инфаркт на миокарда. Горанов е издъхнал в адски мъки, след като от изкъртена тръба на парното е била пусната пара под високо напрежение.