Районната прокуратура в Царево удължи разследването срещу 34-годишния бизнесмен Григор Григоров, който през лятото на тази година предизвика трус в Гранична полиция, след като докато бе обвинен за трафик на мигранти, спечели обществена поръчка да превозва законно бежанци. Това установи репортерка проверка.

Магистратите трябваше да финализират следствените действия по случая в края на миналата година, но са поискали отсрочка с още два месеца, за да се извърши проверка има ли и други съпричастни съм престъплението.

Григоров беше задържан край Царево в края юни м.г. да превозва с автобус на фирмата си „Еделвайс 0707” 65 мигранти от Афганистан и Ирак, до един без документи за самоличност.

На 2 август м.г., месец след като му бе повдигнато обвинение, държавата, в лицето на „Гранична полиция” сключи с фирмата му договор за 195 580 лв. без ДДС за превоз на мигранти до бежанските центрове в страната.

След огласяването на скандала премиерът Бойко Борисов поиска уволнения и шефът на „Гранична полиция” комисар Антонио Ангелов и заместникът му комисар Йотко Андреев, който е подписал договора с „Еделвайс 0707” подадоха оставки, а контрактът бе прекратен.