Пенсионер по болест от Русенско ще плати 1000 лева глоба, защото сложил на новозакупения "Крайслер" откраднати номера от паркиран на улицата "Вартбург" и карал с тях няколко дни.

Русенският районен съд освободи мъжа от наказателна отговорност и наложи на пенсионера само минималното административно наказание, защото признал вината си и изразил съжаление за постъпката си.

През октомври 2015 г. възрастният мъж работел в русенското село Бабово като охрана на складовете на Гражданска защита. Тогава той си закупил "Крайслер Вояджър", който му бил докаран на платформа, без регистрационни табели пред склада. Тъй като искал да го ползва, а колата имала нужда от ремонт, мъжът започнал да търси варианти, по които да разреши проблема.

Докато обикалял по улиците в Бабово, забелязал "Вартбург 353“, на който били поставени предна и задна регистрационна табела. Автомобилът принадлежал на друг човек и бил паркиран на улицата пред дома му, пише "Монитор".

Охранителят обаче решил, че може да ползва регистрационните табели на "Вартбург"-а, като ги постави върху новия си автомобил и така да го управлява.

Собственикът на немското возило обаче се оплакал в полицията за кражбата и номерата били обявени за издирване.

При проверка в Бабово те открили табелите на "Крайслер"-а. Шофьорът им обяснил кротко, че възнамерявал да ги ползва само докато регистрира колата си в КАТ.