Районният съд в Пловдив върна делото "Дебора" за ново разглеждане в прокуратурата. Причината са съществени процесуални пропуски, на които нито съдът, нито защитата дадоха ясна конкретика.
Съдът остави агресора Георги Георгиев, който накълца с макетно ножче Дебора Михайлова, зад решетките, въпреки че защитата му настоя за домашен арест.
Дебора поиска обезщетение от 200 хиляди лева за нанесени неимуществени щети. Този граждански иск не беше приобщен към самото дело, за да върви по-леко и да не затрудни производството. Няма проблем обаче да се предяви този иск в паричния размер, който е поискала младата жена. Дебора запази пълно мълчание и отказа да коментира каквото и да е било по делото.


Момичето беше нарязано с макетно ножче, част от косата й беше подстригана, била е с временна опасност за живота, а Георги Георгиев, с който е имала интимни отношения е употребил сила и я е ударил с юмрук в областта на лицето.
Медиците са преброили 18 на брой прорезни рани, пише още в обвинителния акт.

Пловдивският съд прекрати делото срещу Георги Георгиев, обвинен в нападението срещу 18-годишната Дебора и го върна обратно в Стара Загора. Мотивът - допуснати са процесуални нарушения в обвинителния акт. Заседанието продължи три часа.

"Делото е върнато на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения", заяви адвокатът на 26-годишния мъж Петко Кънев.

До месец прокуратурата в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт, които са допуснати и отново да се даде ход на делото в Пловдив.