Фолкаджийката Мария стана единственият участник във ВИП Брадър, който успя да надхитри продуцентите.

Тя получи задача да се състезава със Сашка Васева на танци, а условието беше, че ако двете се съгласят, от предаването ще дарят 1000 лева за благотворителност.

Вместо да разкърши тяло и ханш, както го прави в дискотеките, тя нагло заяви: „Ще дам 3000 лева за благотворителната ви кауза и няма да участвам в състезанието“. След което се аргументира – нали става дума за благотворителност, а в нея са най-важни парите, а не моята изява! Тук продуцентите паднаха в собствения си капан и не вървеше да отрекат, че става дума за пари.

„Само ми донесете дамската чантичка в изповедалнята и ще ви дам три бона, нареди царствено фолкаджийката. И те й я донесоха. Вътре, като по поръчка, бяха надиплени пачки по 50 лева и бившата на Гущеров ги уви в хартия и даже ги надписа. Явно уроците при бившия й съпруг-бизнесмен не са отишли напразно.



„Защо все пак не искаш да участваш в състезанието“, осмели се да я попита гласът зад кадър.

„Виж, Биг Брадър, ние много те уважаваме, защото се грижиш за нас. Но аз имам 9-годишна дъщеря и тя сега е пред телевизора и ме гледа. Обещала съм й да не правя нищо, което може да ме изложи, а съучениците й да й се подиграват“, измърка почти убедително Мария, като загатна, че има чест и достойнство. И Брадърът млъкна. За 3000 лева замълча като мушната гайда!

А можеше да каже следното: Ако желаеш да дариш – дарявай, но тук има правила и трябва да ги изпълняваш. Или участвай в състезанието, или си отивай. Но той не го каза, защото го нямаше в сценария и не очакваше този номер от певицата. Нито пък влизаше в плановете му да я гони.

Стигна се дотам, че и бедната Сашка Васева даде 3000 лева, за да не изглежда стисната и да се откупи.

Сега Нико Тупарев трябва много да помисли как да излезе от ситуацията, която го направи за смях. Днес един ще даде три бона, за да не участва в мисия, утре друг ще извади пет, за да имат бюджет за храна и цялата концепция на предаването ще замине на кино. А продуцентът ще бъде победен от една дребна, пресметлива и хитра фолкпевачка.



За какво дете става въпрос, Мария?

Та ако Марая ти погледне за миг в профила във Фейсбук, ще види доста по-шокиращи неща от един танц. Съученичките й също!

Защо толкова се пазари за хонорара си в предаването, когато на вечер прибираш такива пачки, че вадиш ей така 3 бона от дамската си чанта с намека – абе вижте ме коя съм?

Как се чекнеш гола край басейна и вдигаш самолетите на мъжете, а да танцуваш е срамно?

Става въпрос за егото ти и демонстрацията на благополучие, която навираш в очите на зрителите.

Сещаш ли се колко фена загуби с това лигавене пред камерата? Колко души разбраха, че не си благотворител, защото за тези неща не се тръби, а обикновена пресметлива женичка, която показва по колко пари взима на вечер от баламурниците по чалготеките и хвърля пачки ей така в очите на зрителите, за да запазела достойнството си.

Кое достойнство, Мария?

Ако някой иска да си го запази и ако изобщо го има, не влиза във ВИП Брадър.

За достойнството Мариино има други думи – суета и високомерие.

А зрителите наказват за това.

И не само те!