Песента на Сузанита "Луцифер и Буда", в която 14-годишната дъщеря на Орхан Мурад показва средни пръсти освен скандална, се оказа и крадена.

Приликите между песента на Сузанита, само официалното видео на която е гледано в Youtube над 5 млн. пъти, и trap парче на арабски диджей отпреди две години, вече бяха разконспирирани. Всъщност не става дума за прилика, а използване на семпъл 1:1. Вярно, звучи екзотично и източно, може да е избран, за да пасва на частта на заглавието, отнасяща се до Буда. Само че този семпъл е… от изключително известна религиозна песен на бахайската вяра. Информацията предава Dnes.bg.

От движението на бахаите със сигурност имат защо да са недоволни от песента – представете си песен с подобен текст върху семпли от "Аве Мария", например. Но въпросът има и друга страна – авторскоправна.

Оригиналната песен Allahumma Ya Subuhun е на близо 40 години. Композирана от е известния австрийски диригент и цигулар Биджан Казем Исак и е изключително популярна след последователните на бахайската вяра.