След "Томас Кук" фалит и у нас – "Астрал Холидейз" спира работа

img

След британският туроператор Thomas Cook, който прекрати дейността си на 23 септември, налице е и първият фалит в туристическия сектор у нас, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

"С огромно съжаление и разочарование искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите". Това гласи съобщението на интернет страницата на туристическата компания.

От Астрал Холидейз съобщават, че са предприели всички необходими мерки и са изпълнили всички свои задължения във връзка със Закона за туризма, като от компанията имат сключена застраховка с ЗК "Уника".

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които в момента се намират зад границата, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав