1002-ма са получили оценка „Слаб 2” на матурата по математика в Бургаска област.

На задължителния изпит след 7 клас в региона са се явили точно 3458 зрелостници. Калкулацията показва, че 1/3 от тях са двойкаджии.

Резултатите по Математика от Националното външно оценяване след завършен 7-ми клас в област Бургас не са задоволителни. Това съобщи инж. Виолета Илиева, директор на Регионален инспекторат по образование в града, цитирана от „Фокус”.

464 са двойките по Български език и литература. Общо по двата предмета двойките са 1500. По думите на инж. Илиева, резултатите са съизмерими в сравнение с предходната година. Средният успех по Български език и литература през 2015 година е бил Добър 4.10, а през 2016 година е Добър 4.05. По Математика средният успех е малко по-нисък в сравнение с предходната година и слабите оценки са малко повече.

„Това означава, че някои от паралелките в профилираните и професионалните гимназии няма да се запълнят’, добави още инж. Илиева. Вероятно резултатите за 12 клас ще са готови утре. За оценките от националното външно оценяване след завършен 4 клас не се прави подробна статистика. „Имаме броя на оценките, но те не се отнасят до кандидатстване и в момента сме фокусирани върху кандидатстването след 7 клас”, каза инж. Илиева.