110 години от създаването си чества Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в Каблешково. Събитието бе отбелязано с юбилеен концерт и тържествено посрещане на училищното знаме. За да споделят светлия празник, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на учебното заведение изпълниха залата на НЧ „Атанас Манчев 1920”. Сред официалните гости бяха кметът на град Каблешково Елена Бояджиева, заместник-кметът на община Поморие Илия Джингов, директорът на дирекция Желязко Страволемов, представители на дирекция „Образование”, общински съветници и директори на други училища на територията на общината.

Богатството от музикални изпълнения и артистични диалози спечелиха публиката. Вниманието на малки и големи бе приковано и с последвалата забавна плетеница от български народни приказки, Андерсенови герои и др.

Участие в празничната програма взеха учениците от първи до шести клас; вокалната група при училището с ръководител Севдалина Димитрова, танцьорите от КСТ „Блясък” с ръководител Веселин Тодоров, танцов клуб „Емоция” и музикалната школа при НЧ „Атанас Манчев 1920” с ръководител Мара Тенишева.