Това, което изпълнителите казват, че в края на юни ще сме готови, както сме поели ангажиент. Става много хпубаво, ще сте доволни. Само още 30 дни и се надявам като дойдем да го пуснем, да стартираме следващия лот до магистрала „Тракия“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обхода на Поморие, след като измина цялото трасе, видя и разговаря с работниците, извършващи строителството. С него са министър Владислав Горанов, зам. министър Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов. На място той беше посрещнат и от кмета на Поморие Иван Алексиевq зам. министър Жечо Станков, депутати от ГЕРБ, общински съветници, изпълнителния директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров, общественици.

„Кметът Николов получава добра подкрепа от нас, ако вкараме този трафик в града, няма да е добре. Едновременно със завършването на тази отсечка намерението ни е да стартираме извеждането на участъка, който излиза директно на „Тракия“. Тогава стария път ще се ползва от хората от Бургас, а тежкият трафик ще си отива директно за „Тракия“ и да не прави тапа на града.

„Много ми хареса залата. Тръгнахме от една малка зала, тя стана по-голяма от „Арена Армеец“. Хората да видят какви огромни строежи се правят. Надявам се кметът да направи новогодишен нконцерт в новата зала.“, каза Борисов. „Бургас става прекрасен!“, обобщи той.