Четирима български автори бяха включени в престижната международна проява „Поетичен прозорец към света”, организиран от известния хърватски поет Валерио Орлич. В литературното онлайн-четене под мотото „Остани вкъщи!” се включиха 40 автори от няколко държави – Хърватия, Швейцария, Италия, България, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Украйна, Босна и Херцеговина, Словения, Германия и Полша. Всеки от тях отправи своето послание в условията на новите реалности, които поставиха пред изпитание целия свят. Във времето, когато физическата самоизолация се трансформира в творчество с фокус върху красотата на мирозданието и общочовешките ценности.


В поетичния форум от българска страна със свои стихове участваха Наталия Недялкова (Бургас), Ваня Ангелова и Божко Ангелов (Велико Търново) и Димана Иванова (Варна).

Организаторът на Поетичния прозорец Валерио Орлич е основател и почетен председател на Хърватско книжевно дружество, както и рецензент на издателската дейност на ХКД. Редактор е на литературното списание „Крик“, а също така е и в редколегията на списанията „Книжевно перо“ и „Задарски книжевен летописник“. Автор е на 21 стихосбирки. Творбите му са преведени на 13 езика. Носител е на множество награди, сред тях и балканската награда за поезия „Ацо Караманов“ от 46-о издание на „Карамановите срещи на поезията“.

Неговото творчество е познато и в България. През февруари стихове на Орлич прозвучаха в рамките на инициативата „Поетични меридиани”, която бе проведена в Дома на писателя в Бургас.