Д-р Александър Симидчиев: Хипотезата, че ваксината БЦЖ пази от коранавирус, може да е вярна, може да не е

img

Доста проучвания се правят на ниво държави с програми за БЦЖ и кои от тях нямат такива. Хипотезата, че ваксината пази и от коронавирус може и да е вярна или не. Хубавото е, че голяма част от българското общество е имунизирано за БЦЖ и новината е успокояваща за нас. Тя е в имунизационния ни календар и се прави.

Това каза д-р Александър Симидчиев - пулмулог от МВР болница и член на Медицинския съвет към правителството, в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Нека всеки от нас прави, което може да прави и така ще излезем от кризата. Дори само да си седим в къщи или да помогнем на притеснения, допълни той.


Да си останеш вкъщи, пак е правене на нещо. Да успокоиш някой, пак е правене на нещо. Ако всеки вкъщи мисли, какво индивидуално може да направи.Трябва да мислим за нещата върху които имаме контрол, а не върху тези, върху които нямаме контрол, смята Симидчиев.

Няма да се трeвожа за нещата, които не мога да правя, а за тези, които мога да правя, допълни той.

Моите пациенти са буквално шашардисани от шума в последно време. Къде да сме фокусирани? Върху нещата, които можем да контролираме и да правим и така ще бъдем от т.нар. активни хора.Тогава и притеснението е по-малко. Сега има епидемия от грешна информация, убеден е членът на Медицинския съвет.

Информационният поток ни казва какво се случва в Италия, Франция и страните, в които няма подобна имунизация, уточни лекарят. Той увери, че експертният съвет чете всички научни публикации и разсъждава по тези въпроси.

Необходим ни е един добър погледна върху надеждната информация. Няма смисъл да се притесняваме. Нека всеки да прави каквото може, за да излезем посилни от тази криза. Можем да успокоим човекът, който е притеснен до нас. Ако си групираме интелекта и фокуса, ще можем да ограничим епидемията. Добре е заедно да мислим какво можем да направим, а не за онези неща, върху които нямаме контрол, заяви д-р Симидчиев.

Експертният съвет събра много добри специалисти от всяка една специалност. Една от огромните трудности е на границата между отделните специалности. Тези проблеми трябва да се решават, подчерта той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас