Кметът Димитър Николов за полета от Лондон: На всички пътници от Бургас ще им бъдат взети проби за коронавирус

img

„Моля ви, не се настройвате срещу нашите сънародници, които идват от чужбина! И тях ги чакат близки, и те са стресирани, и те ще спазват изискванията, както вас!”, заявява Николов

„Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон тази вечер на летището. Но скъпи бургазлии, законът си е закон! Въздушните и сухопътните граници не са затворени за наши сънародници! И нито кмет, нито МВР, нито правителство може да спре кацането на самолет. Благодаря на всички вас, които спазвате правилата, но тези правила ще важат и за пътниците, които пристигат”, заявява кметът на община Бургас Димитър Николов.

Той пише още, че контролът ще е много стриктен! На всички пристигащи тази вечер ще бъде измерена температурата, ще попълнят декларации и ще влязат в базата данни за лица под задължителна карантина!

„Разговарях с д-р Паздеров - на всички пътници с адресна регистрация в Община Бургас още утре ще им бъдат взети проби по домовете за коронавирус. За успокоение на всички! И моля ви, не се настройвате срещу нашите сънародници, които идват от чужбина! И тях ги чакат близки, и те са стресирани, и те ще спазват изискванията, както вас! С тази разлика, че те ще подлежат на ежедневен контрол от властите. Но те не са престъпници! Те са бургазлии, и българи, които искат да се приберат у дома”, пише кметът.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  мария
  2020-03-23 22:13:43

  ще им бъде ли взета проба на всички .ПИТАМ ЗАЩОТО знам със сигурност че питат дали искат да се вземе за 120,00лв на летището в СОФИЯ

 •  
  радостина иванова
  2020-03-23 20:48:05

  Ще бъде ли спазвана изолация 21 дни от полета от Лондон?

 •  
  пЕТЯ
  2020-03-23 20:47:13

  Ще спазват ли карантина 21 дни?

Най-новото

Актуални теми

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас

Горят сараите на Доган в парк Росенец