За ден: Спипаха 805 шофьори без винетки с камерите на ТОЛ-а

img

805 водачи, които са шофирали без винетка, са установени само за вчерашния ден. Това съобщи доц. Георги Балабанов, експерт в „Националното тол управление”.

Той допълни, че в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 км от републиканската пътна мрежа.

Доц. Балабанов обясни и как се процедира, ако шофьор бъде хванат в нарушение. „Опциите са две. Ако в рамките на деня той бъде спрян от патрул на „Националното тол управление”, може да заплати компенсаторна такса. Плащането става единствено с банкова карта – дебитна или кредитна. Ако нарушителят откаже да плати, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева. Ако автомобилът не бъде спрян от наш автомобил, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага с 14-дневен срок да плати компенсаторната такса. Ако откаже да го направи, му се налага по-високата санкция - 300 лева”, уточни експертът.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас