Алкохолът ми влияе лошо, целунах библията и се заклех, че повече няма да пия. Това заяви пред Бургаския районен съд 23-годишния Мартин Георгиев, който е обвинен в палежа на апартамент в Камено. Днес съдът гледа мярката му за неотклонение. По време на заседанието стана ясно, че жилището е на 51-годишния Пламен – баща на бившата приятелка на Мартин, от която той има две деца.

Пожарът избухна на 27-ми ноември в апартамент на втория етаж на вход 2 в блок 6 на улица „Юрий Гагарин” в Камено. Припомняме, че огънят бе потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Напълно изгорели са хола, кухнята и коридора на апартамента.

В съда днес се оказа, че Мартин е запалил жилището, като е хвърлил цигара в бутилка със запалителна течност. Той не отрича, че е бил пиян.

В миналото си обаче той има и други престъпни прояви. Имал условна присъда отпреди 1 месец, която е затова, че е откраднал „Опел.“ Като малолетен има присъда за кражба, има наложена и глоба от 1000 лева за средна телесна повреда

Мартин поиска домашен арест. „Това е най-добре за мен“, каза той.

Съдът го остави в ареста.