Танцов клуб “Поморие” зареди публиката в Анталия с емоцията на странджански хора, завърна се с почетна грамота от международен фестивал


От 15-ти до 19-ти октомври в гр. Кемер, Анталия се проведе Международен фестивал на Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Богатството на своя фолклор представиха над 700 участници от Полша, Украйна, Казахстан, България, Северна Македония, Кипър и др.

Танцов клуб “Поморие” при фондация” Фолклор” с хореограф Таня Маринова се представи във втората фестивална вечер с Тракийски танц и китка от Странджански хора. Пътуването до гр. Кемер, Анталия бе осъществено по спечелен проект на Програма “Мобилност”, към Национален Фонд Култура.

Поморийските танцьори заредиха публиката с усмивки и настроение и бяха дълго аплодирани от гражданите и гостите на Кемер. Те получиха почетна грамота за отличното си представяне. Фестивалът дава възможност на всички участници да представят традиционни обичаи, танци и песни и едновременно с това, да се запознаят с екзотичната природа и тюркоазено крайбрежие на турския курорт, както и с 2000-годишната история на региона.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”